Мрії збуваються!!!

Так, мрії дійсно збуваються. Варто лише надіятись і мріяти. Ще рік тому я думала про те, як виросту, стану відомим журналістом і колись зможу взяти інтерв’ю у Голови Верховної Ради України Володимира Михайловича Литвина.
Але все сталося набагато раніше, ніж я сподівалась. Минулої середи я мала змогу поспілкуватися з Володимиром Михайловичем. Розмова видалась надзвичайно щирою. Спілкуючись із такою людиною, забуваєш про те, що ти є простою ученицею, відчуваєш себе вже справжнім професійним журналістом. Було дуже легко знайти спільну мову з Головою Верховної Ради.
Володимир Михайлович відповів на питання, що стосуються освіти, місця молодих людей в політичних рядах та діяльності Благодійного фонду «Майбутнє Полісся». Голова Верховної Ради зазначив: «Було би дуже добре, якби молоді люди почали впливати на політику країни. Але у більшості з них це не виходить, бо вони починають хворіти так званою «зірковою хворобою». Це дійсно прикро».
Мене як випускницю цікавить питання про долю приватних вищих навчальних закладів, яке я і поставила Володимирові Михайловичу. На нього він відповів так: «Право здобути вищу освіту мають абсолютно всі. Але хтось намагається своїми силами вступити до ВНЗ, а за когось платять батьки. Я вважаю, що держава повинна надавати кредити тим, хто вступив на контракт, і якщо дитина навчатиметься на відмінно, то кредит слід погашати за рахунок держбюджету. Таким чином у дітей з’явиться стимул вчитися, навіть у приватних закладах».
Також я поцікавилась ідеєю створення Благодійного фонду «Майбутнє Полісся». Для мене це стало цікавим, бо там проводиться дійсно велика робота з покращання життя молодих людей Житомирщини. Кращі спортсмени, учні та просто обдаровані діти отримують гранти; для малюків встановлюються ігрові майданчики в різних куточках Новограда-Волинського. Також мешканці нашого міста мають змогу відвідати курси англійської мови, що проводяться на базі Благодійного фонду «Майбутнє Полісся».
«Ідея щодо створення фонду з’явилась у мого сина Івана. Зараз він разом з молодими людьми нашого міста допомагає всім тим, хто цього потребує», — розповів Володимир Михайлович.
Розмова з Головою Верховної Ради виявилась для мене дуже цікавою. Я вдячна йому за те, що він знайшов час для спілкування зі мною. Хочеться надіятись, що це було не востаннє.
Марія ЛЕВИЦЬКА, учениця колегіуму