Про роботу міської організації ветеранів

19 березня відбулося чергове засідання президії ради організації ветеранів з питання стану медичного забезпечення ветеранів міста, на яке були запрошені провідні спеціалісти медичної галузі міста, а також керівники окремих медичних закладів.
З доповіддю щодо порядку денного виступив начальник відділу охорони здоров’я міської ради Дутчак Л.Р., який розповів членам президії та окремим головам первинних ветеранських організацій, котрі були присутні на засіданні президії, про стан медичної галузі міста, її фінансування та роботу міської ради щодо медичного забезпечення ветеранів і надав обгрунтовані відповіді на поставлені запитання.
Виступаючих та присутніх ветеранів турбували, перш за все, питання щодо виконання Закону України від 22.10.1993 р. «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а саме: недостатній рівень пільгового забезпечення ліками інвалідів війни та учасників бойових дій.
Не залишилися поза увагою ветеранів і питання, стосовно якості ліків та їх вартості, яка в різних аптеках міста — різна, а також питання щодо доцільності реформування медичної галузі країни та швидкої медичної допомоги. На всі запитання ветерани отримали вичерпні відповіді і роз’яснення від завідуючої центральною міськрайонною аптекою №217 Сахненко Т.Р., начальника медичної частини — виконуючого обов’язки головного лікаря міськрайонного ТМО — Руденка М.С., головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги міста Мартищука І.Д. та завідуючого зубопротезним відділенням міськрай ТМО Битковського Д.С.
Ветерани поставилися уважно та з розумінням до проблем, які існують в медичній галузі міста, у зв’язку з недостатнім фінансуванням, але висловилися за неприпустимість зниження рівня фінансування медицини в цілому й, особливо, статей щодо медичного забезпечення та обслуговування ветеранів у відповідності до закону про їх соціальний захист.
По закінченню засідання президії голова ради міської організації ветеранів Парфьонов В.О. разом із членами президії провів семінар з головами первинних ветеранських організацій з методики та порядку організації їхньої роботи, порядку оформлення і ведення належної документації, обліку та звітності в первинних організаціях. Під час семінару було проведено обмін передовим досвідом роботи голів первинних організацій: «Авіатор», Крикоти В.В.; «Поштовий зв’язок», Прокопової Л.А.; «Житлосервіс №1», Загривої К.О. та заслухано доповідь заступника голови ревізійної комісії міської організації ветеранів Шевчук А.М. про результати роботи щодо перевірки первинних ветеранських організацій у 2012 році.
На завершення семінару голова ради міської організації ветеранів Парфьонов В.О. підвів підсумки семінару та уточнив поставлені задачі первинним ветеранським організаціям.
В.ПАРФЬОНОВ, голова міської організації ветеранів