У легкій промисловості працюють важко. А відпочивають — з легкістю

У легкій промисловості працюють важко. А відпочивають — з легкістю

День легкої промисловості на швейній фабриці «Леся» відсвяткували з таким розмахом і креативом, що добралися із роликом про святкування навіть до «ютуба», не кажучи вже про те, що у приємному сенсі «прогриміли» на усе місто. Виявляється, аби заявити про себе на повний голос, не завжди потрібні гучні феєрверки чи зірки шоу-бізнесу — корпоративний дух здатен створити ще вибуховіший на позитив настрій. Нове керівництво «Лесі» це чудово розуміє, тож 8 червня тут показали приклад усім іншим керівникам — як слід шанувати свою професію і людей, які у ній працюють.
Ті, хто віддав багато років життя роботі на швейній фабриці, донедавна з ностальгією згадували, наскільки багатим на події було життя на підприємстві. Коли після роботи одні бігли співати в ансамблі, інші ставали на лижі, комусь до вподоби був драмгурток, ще комусь — сандружина, а працівників заохочували преміями та екскурсіями. Потім були нелегкі часи, і ось тепер, сподіваються на фабриці, настав переломний момент — усе краще повертається.
— Потрібно змінювати менталітет працівників, бо життя на підприємстві — це не лише робота від дзвінка до дзвінка, — цілком погоджується із керівництвом начальник відділу технічного контролю Галина Поперечнюк. — У колективі ми проводимо більшість свого життя, і саме від нас залежить, наскільки сприятливим буде корпоративний дух. Усі разом ми довели, що здатні не лише добре працювати, але й цікаво відпочивати.
Таку єдність побачиш не на кожному підприємстві чи в установі — працівники швейної фабрики справді підійшли до організації свята по-корпоративному завзято. Кожен цех підготував номер для виступу на сцені, приємно здивувавши усіх своєю фантазією і умінням перевтілюватися.
Як розповіла голова профспілкової організації Ірина Щербакова, на репетиції усі ходили із задоволенням, але ніхто не знав, які сюрпризи готують колеги. Глядачі після виступів багатьом аплодували стоячи — важко було впізнати в артистичних талантах своїх співробітників, зазвичай стриманих і «з головою у роботі». Усі були у захваті від фотовиставки — на фотографіях з історії фабрики впізнавали колег і себе, згадували незабутні моменти.
Такий піднесений настрій не став випадковістю — напередодні дирекція привітала кожного працівника шампанським та цукерками. Як кажуть, дрібниці, але приємно. Тим паче, що колектив на «Лесі» налічує понад чотириста працюючих. Втім, це керівництво не лякає — колективні вітання вже стали тут традицією. Наприклад, на Великдень усім робітникам дарували паски, а на поважні ювілеї голова спостережної ради Микола Сиченко особисто вітає ювілярів з оберемком квітів. Під час професійного свята розіграли лотерею з призами-прасками та підготували нагородження у різних номінаціях. Відзначили кращих працівників, а здібних учнів посвятили у нові працівники.
Серед запрошених були представники влади, колишні директори та ветерани підприємства, працюючий нині колектив. З Німеччини приїхали господарі фабрики — представники всесвітньо відомої фірми з пошиття одягу «Brax». Для присутніх підготували кафе під відкритим небом, подбали про безкоштовне частування: їжу, морозиво, пиво тощо. В організації свята посприяла міська влада, військові допомогли із польовою кухнею та делегували ведучого, підшефний професійний ліцей посприяв зі столиками та лавками, ще й організував показ моделей, які шиють їхні учениці-кравчині.
Цього дня було надзвичайно багато подарунків і теплих привітань. Ніхто не пошкодував, що у вихідні довелося залишити домашні справи, городи і приділити час святкуванню. А організатори дійства пообіцяли, що не стануть чекати наступного професійного свята, щоб знову відпочити усім колективом. Натякнули, що станеться це набагато швидше. Натомість колектив швейної фабрики щиро дякує керівництву за чудово організований захід.
Юлія КЛИМЧУК