Арахіс родить і у Звягелі
- Новоградські новини
- 62
- коментар(і)
- 10-10-2014 23:46
Похід на ринок минулої неділі обернувся для мене відкриттям. Одна з продавчинь поважного віку гарненько виклала кущики із павутиноподібним корінням, на якому висіли земляні горіхи — арахіс. Його батьківщиною вважається Бразилія, але один із видів прижився і в Україні. Ціна декількох кущиків — 10 грн., можливо, й зависока, але з перспективою гарного врожаю й на вашій ділянці.
Ще рясніють ряди з осіннім продовольством: картопля — 18 грн./відро, морква — 2-3,50 грн./кг, столові буряки — 3 грн./кг, капуста — 1,80-2,50 грн./кг, огірки — 12-15 грн./кг, перець — 5-9 грн./кг, баклажани — 9-10 грн./кг, цибуля — 2,40-3,50 грн./кг, часник — 17-25 грн./кг, зелена цибуля — 3 грн./пучок, корінь селери — 3-4 грн./один, шматок гарбуза — 4 грн./кг. Виноград — 10-25 грн./кг, місцевий — 35 грн./відро, сливи — 15 грн./кг, яблука — 9 грн./кг, банани — 20-21 грн./кг, ківі — 40 грн./кг, апельсини — 25 грн./кг, лимони — 40 грн./кг.
Молоко — 9 грн./півторачка, домашній сир — від 10 грн./шматочок, сметана — 14 грн./півлітра, домашні яйця — 18 грн./десяток, фермерські — 10-14 грн./десяток.
У м’ясному павільйоні ціни коливаються: сало — 20-40 грн./кг, підчеревина — 38-45 грн./кг, філейка — 67 грн./кг, биток — 58-65 грн./кг, стегно — 45-50 грн./кг, фарш — 47-50 грн./кг, печінка — 25 грн./кг, яловичина — 35-65 грн./кг, домашній півень-бройлер — 140-180 грн./тушка, кріль — 120 грн./тушка, качка — 90 грн./тушка.
На сонечку у баліях гріються живі коропи, карасі, щучки, товстолоби — 22-40 грн./кг.
Заморожена риба — від 8,50 до 77 грн./кг, солена — 25,50-65 грн./кг, копчена — 25,50-80 грн./кг.
Цукор — 420 грн./мішок (50 кг), гречка — 9 грн./кг, рис — від 11 грн./кг, макаронні вироби — від 7 грн./кг.
Ще рясніють ряди з осіннім продовольством: картопля — 18 грн./відро, морква — 2-3,50 грн./кг, столові буряки — 3 грн./кг, капуста — 1,80-2,50 грн./кг, огірки — 12-15 грн./кг, перець — 5-9 грн./кг, баклажани — 9-10 грн./кг, цибуля — 2,40-3,50 грн./кг, часник — 17-25 грн./кг, зелена цибуля — 3 грн./пучок, корінь селери — 3-4 грн./один, шматок гарбуза — 4 грн./кг. Виноград — 10-25 грн./кг, місцевий — 35 грн./відро, сливи — 15 грн./кг, яблука — 9 грн./кг, банани — 20-21 грн./кг, ківі — 40 грн./кг, апельсини — 25 грн./кг, лимони — 40 грн./кг.
Молоко — 9 грн./півторачка, домашній сир — від 10 грн./шматочок, сметана — 14 грн./півлітра, домашні яйця — 18 грн./десяток, фермерські — 10-14 грн./десяток.
У м’ясному павільйоні ціни коливаються: сало — 20-40 грн./кг, підчеревина — 38-45 грн./кг, філейка — 67 грн./кг, биток — 58-65 грн./кг, стегно — 45-50 грн./кг, фарш — 47-50 грн./кг, печінка — 25 грн./кг, яловичина — 35-65 грн./кг, домашній півень-бройлер — 140-180 грн./тушка, кріль — 120 грн./тушка, качка — 90 грн./тушка.
На сонечку у баліях гріються живі коропи, карасі, щучки, товстолоби — 22-40 грн./кг.
Заморожена риба — від 8,50 до 77 грн./кг, солена — 25,50-65 грн./кг, копчена — 25,50-80 грн./кг.
Цукор — 420 грн./мішок (50 кг), гречка — 9 грн./кг, рис — від 11 грн./кг, макаронні вироби — від 7 грн./кг.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК
Коментарі відсутні