ВСІ — НА ЩОРІЧНИЙ ДИСПАНСЕРНИЙ ОГЛЯД НАСЕЛЕННЯ!

Обов'язок кожного громадянина відповідально, бережливо ставитися до стану свого здоров'я, здоров'я родини, всіх мешканців міста. Показники, що відображають стан здоров'я нашого населення, це — коли підвищується народжуваність, знижується загальна і дитяча смертність, знижується кількість фактів тимчасової втрати працездатності, первинного виходу на інвалідність, і з року в рік зростає середня тривалість життя. Для того, щоб досягти тенденції покращання свого стану здоров'я, наша задача, а саме — кожного громадянина і медичних працівників, — попередити захворювання. Зробити це можна шляхом проведення щорічної диспансеризації всього населення. Диспансеризація — це щорічний медичний огляд населення з проведенням установленого обсягу лабораторного й інструментального обстеження з метою виявлення осіб з факторами ризику, що ведуть до виникнення захворювань. Завдання лікарів — ви­явити захворювання на ранніх стадіях з послідуючим проведенням комплексу необхідних лікувально-оздоровчих заходів, забезпечення динамічного медичного спостереження за станом здоров'я.
Щорічно диспансеризація населення проводиться на всіх рівнях надання медичної допомоги в лікувальних закладах і розпочинається з проведення лікарями загальної практики сімейної медицини персонального обліку всього населення з послідуючим плануванням проведення профілактичного огляду.
Перше звернення в лікувальний заклад має бути до свого сімейного лікаря, який клінічно обстежить вас і скерує на лабораторно-діагностичні обстеження, при потребі — на консультацію до профільних спеціалістів. У результаті диспансерного огляду, сімейним лікарем виділяються наступні групи населення:

  • здорові;

  • особи з фактором ризику захворювань;

  • ті, котрі підлягають ­спостереженню;

  • ті, котрі підлягають лікуванню;

  • ті, котрі підлягають реабілітаційним заходам.


В амбулаторній картці відображається індивідуальний план оздоровлення, про який інформується пацієнт і скеровується на його виконання.
Шановні громадяни!
Тільки в разі щорічного звернення в медичний заклад, а саме — до свого сімейного лікаря для проведення медичного огляду — ви зможете попередити певні захворювання, не допустити загострення наявних хронічних хвороб, зберегти своє здоров'я.
У зв'язку з реорганізацією ПМСД, в місті змінилась нумерація територіальних лікарських дільниць. Перелік лікарських дільниць та прізвища, ім'я, по батькові сімейних лікарів, лікарів-педіатрів, медичних сестер, котрі надають вам медичну допомогу, їх графік роботи, ви можете дізнатися в реєстратурі особисто при зверненні або за телефонами: 5-23-25, 5-31-45.
Л.ПОПРОЦЬКА